Scoala Primara Vadu

Clădirea Şcolii, cu două sali de clasă, a fost înfiinţată în 1883, distrusă în timpul primului razboi mondial şi reconstruită ulterior, din piatră, în anul 1935, şi reabilitată în 2001.

Însumează două săli de clasă, un hol, o cancelarie, un depozit de lemne. Fiecare sală are 47,5 mp şi câte 3 ferestre ( 1,50 m x 1,75 m). Pavimentele sunt acoperite cu linoleum. Sălile sunt încălzite cu sobe de teracotă, iar iluminatul este natural, prin ferestre, când este lumină afară, iar când este întuneric se face cu neoane – 6 neoane duble în fiecare sală de clasă. Mobilierul este în stare foarte bună.

Tâmplăriile din lemn de la ferestre şi uşi sunt bune. Clădirea, tencuielile exterioare şi acoperişul sunt în stare foarte bună. Suprafaţa curţii este de aproximativ 7.000 mp, iar suprafaţa terenului de sport este de 1.500 mp. Reziduurilor sunt colectate la nivel de clasă în coşuri de gunoi, care sunt evacuate în toberoane, preluate de serviciul public de salubrizare.

Apă potabilă folosită este de la reţeaua de alimentare a satului. Se folosesc latrine construite pe groapă betonată, vidanjate ori de câte ori este nevoie, iar elevii au la dispoziţie o chiuvetă, în interiorul şcolii. Unitatea este împrejmuită în totalitate cu gard şi lunar sunt asigurate substanţele pentru spălare şi dezinfecţie.

Şcoala are un număr total de 35 elevi, toţi elevii învăţând într-o singură tură, de dimineaţă, alături de două învăţătoare şi o educatoare.