Scoala “Gh. Lazar” Corbu

 • Adresa:
  Str. Principala Nr. 27, Loc. Corbu, Com. Corbu, Jud. Constanta
 • Telefon/Fax:
  0241 765 059
 • E-mail:
  scghlazarcorbu@yahoo.com
 • Director:
  Prof. Elena Badea

 

 • Structura funcţională:
  8 săli de clasă, 3 laboratoare, 1 sala de educaţie fizică, 4 holuri, 1 cancelarie, 1 cabinet director, 1 secretariat, 1 bibliotecă, 1 magazie, 1 centrală termică.

Clădirea Şcolii cu clasele I-VIII „Gheorghe Lazăr” Corbu a fost construită în anul 1935 – corpul A din piatră, 1974 – corpul B din cărămidă, ambele având fundaţii de beton şi piatră.

În anul 2012 s-a finalizat procesul de reabilitare şi extindere cu 4 săli de clasă şi grupuri sanitare aferente. Noul corp de scoală a fost construit în continuarea corpului B, dispunând de scară de acces proprie. Structura funcţională: 8 săli de clasă, 3 laboratoare, 1 sala de educaţie fizică, 4 holuri, 1 cancelarie, 1 cabinet director, 1 secretariat, 1 bibliotecă, 1 magazie, 1 centrală termică.

Corpul A cuprinde Laboratorul de chimie, Laboratorul de biologie, Laboratorul de istorie, Sala de educatie fizică, Laboratorul de informatică, Biblioteca, Cancelaria, Cabinetul Directorului, Secretariatul şi Arhiva.

Corpul B este compus din salile 1 – 8, Grup sanitar băieţi, Grup sanitar fete, Grup sanitar profesori, Sală alimente.

Pavimentele sălilor de clasă sunt din parchet. Iluminatul pe timpul zilei este natural, geamurile fiind spaţioase, iar pe timp întunecos şi seara se face 50 artificial, prin neoane (6 neoane duble pentru fiecare sală de clasă). Mobilierul este nou, iar tâmplăriile din lemn de la ferestre şi uşi au fost înlocuite cu tâmplarie PVC cu geam termopan.

Clădirile sunt în stare excelentă, fiind reabilitate integral în anul 2012, la fel tencuielile exterioare şi acoperişurile. În cadrul renovării, clădirile au fost reabilitate termic, prin termoizolare exterioară. Suprafaţa curţii este de aproximativ 5000 mp, iar suprafaţa terenului de sport de aproximativ 900 mp.

Curtea şcolii este betonată şi împrejmuită în totalitate de gard. Terenul de sport dispune de nocturnă. Reziduurile menajere la nivel de clasă sunt colectate în coşuri de gunoi, care sunt golite la tomberoanele din curtea şcolii evacuate de serviciul public de salubrizare.

Apa potabilă folosită este de la reţeaua comunală, iar elevii au la dispoziţie 5 ţâşnitori. Fiecare sală de clasă este dotată cu un calculator, folosit de cadrele didactice în procesul educaţional. Lunar sunt asigurate substanţele pentru spălare şi dezinfecţie.

Numărul total de elevi este de 352 din care 170 la ciclul primar (prima tură) şi 182 la ciclul gimnazial (a doua tură). În această şcoala învăţământul este susţinut de 29 cadre didactice.